Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

A: Driver Error

Πολλοί από σας θα έχετε αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Όταν αρχίζει ο υπολογιστής, δηλαδή στο boot, εμφανίζεται ένα σφάλμα το οποίο λέει "A: Driver Error" και απαιτεί να πατήσετε το F1 για να συνεχίσετε. Μερικούς δεν τους ενοχλεί αλλά άλλους τους κακοφαίνεται. Αυτό το άρθρο αναφέρεται στην επίλυση του προβλήματος αυτού.
Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε την ρίζα του προβλήματος. Ο υπολογιστής που έχει αυτό το σφάλμα πιθανώς να μην περιέχει Floopy Disk Driver (οδηγό Δισκέτας). Η Motherboard όμως πάντα θα τρέξει πρώτα να βρει μια δισκέτα να φορτώσει το λογισμικό (οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται.....). Όλως τυχαίως δεν θα βρει τίποτα και θα βγάλει σφάλμα. Πάμε να δούμε τώρα πως θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα.
Με το που φορτώνει ο υπολογιστής, πριν περάσει την πρώτη σελίδα του boot, πατάμε το delete για να μπούμε στο setup του boot. Έπειτα πατάμε enter στην πρώτη συνήθως καρτέλα η οποία αναφέρεται στις γενικές ρυθμίσεις του συστήματος και ψάχνουμε την επιλογή που αναφέρεται στο Floopy Disk. Εκεί είτε ανοίγουμε με enter to αναδιπλώμενο μενού που αναφέρεται στην χωρητικότητα και τις ίντσες της δισκέτες, είτε πατάμε το - ή + για να αλλάξουμε επιλογές και επιλέγουμε το Disable. Πατώντας το F10 σώζουμε την επιλογή μας και αυτομάτως επανεκκινείται ο υπολογιστής.

Βουαλά, όχι πια F1 για να τρέχει το PC μας σαν F1............

Δεν υπάρχουν σχόλια: