Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Επαναφορά αρχείων που σβήστηκαν μόνιμα

Διαγράψατε μήπως κατά λάθος αρχεία που χρειαζόσαστε; Καλά να πάθετε!!
Αστειεύομαι φυσικά αφού μπορώ να σας δώσω λύση!
Για εγκυκλοπαιδική γνώση θα σας περιγράψω την αποθήκευση και την διαγραφή των αρχείων.
Τα αρχεία όταν δημιουργούνται στέλνονται στον σκληρό ως μπιτς δεδομένων μαζί με ένα όνομα δεσμεύοντας μνήμη και για τα δύο. Η δέσμευση μνήμης είναι κάτι που κάνει ο υπολογιστής προκειμένου να διαφυλάξει τα δεδομένα ώστε να μην αντικατασταθούν(overwrite αγγλιστί). Όταν διαγράφεις μόνιμα ένα αρχείο, το μόνο που γίνεται είναι ότι σβήνεται το όνομα-αναφορά των δεδομένων του αρχείου και αποδεσμεύεται η μνήμη αφήνοντας περιθώριο στον σκληρό να "γράψει" πάνω σε αυτά.
Στο θέμα μας τώρα. Ψάχνοντας πολλά προγράμματα για την επαναφορά διεγραμμένων αρχείων, κατέληξα στο πρόγραμμα Recuva. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: http://www.filehippo.com/download_recuva πατώντας το κουμπί Download Latest Version που είναι πάνω δεξιά.
Εγκαθιστάτε το πρόγραμμα και το τρέχετε. Μόλις το ανοίξετε, θα σας εμφανιστεί ένας οδηγός που προσπαθεί να σας βοηθήσει να βρείτε τα αρχεία. Πατήστε Άκυρο ή Cancel ανάλογα την γλώσσα που επιλέξατε. Πατήστε scan για να αρχίσει η αναζήτηση των διεγραμμένων αρχείων στον σκληρό! Αφήστε το να τελειώσει την αναζήτηση και ύστερα ψάξτε για το αρχείο που θέλετε. Τα αρχεία που είναι με πράσινο κυκλάκι είναι αυτά που δεν αντικαταστάθηκαν και μπορείτε να τα επαναφέρετε χωρίς πρόβλημα. Αυτά με κίτρινο είναι αρχεία που έχει αντικατασταθεί μέρος των δεδομένων τους και μπορεί να επαναφερθούν με προβλήματα. Τέλος τα αρχεία με κόκκινο χρώμα έχουν αντικατασταθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό κάνοντας την επαναφορά τους αδύνατη.
Μόλις βρείτε το αρχείο που θέλετε να επαναφέρετε, τσεκάρετε το και πατήστε το Recover. Επιλέγετε που θέλετε να αποθηκεύσετε το διεγραμμένο αρχείο και πατάτε ΟΚ. Στο παράθυρο που σας βγάζει για πιθανό πρόβλημα πατάτε YES ή ΝΑΙ.







Βουαλά! Το διεγραμμένο αρχείο επανήλθε σώο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: