Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Αλλαγη γραμματος ή διαδρομης ενος αποθηκευτικου μεσου

Σε αυτο το αρθρο θα παραθεσω τον τροπο με τον οποιο μπορουμε να αλλαξουμε το γραμμα ή την διαδρομη ενος αποθηκευτικου μεσου (ακροβως οπως λεει ο τιτλος!). Χωρις πολλες συστασεις αρχιζω:
Βημα 1: Κανουμε δεξι κλικ στον υπολογιστη και επιλεγουμε Διαχειρηση. Μπορουμε επισης, μιας και προπονουμαστε και με την Εκτελεση, να πατησουμε τον συνδιασμο Win (οπου Win το πληκτρο του πληκτρολογιου που ανοιγουμε την Εναρξη) + R και να γραψουμε στο κουτακι την εντολη compmgmt.msc.

Βημα 2: Κανουμε διπλο κλικ εκει που λεει Αποθηκευση

Βημα 3: α) Αν το αποθηκευτικο μεσο του οποιου το ονομα θελουμε να αλλαξουμε ειναι σκληρος δισκος, κανουμε διπλο κλικ στο Διαχειρηση Δισκων (Τοπικα).
          β) Αν το αποθηκευτικο μεσο του οποιου το ονομα θελουμε να αλλαξουμε ειναι αφαιρουμενος δισκος, κανουμε διπλο κλικ στο Αφαιρουμενα μεσα αποθηκευσης.

Βημα 4: α) Τοπικος (Σκληρος) Δισκος: Κανουμε δεξι κλικ στον δισκο του οποιου το ονομα θελουμε να αλλαξουμε και επιλεγουμε "Αλλαγη του γραμματος ή της διαδρομης της μοναδας δισκου..."
          β) Αφαιρουμενος Δισκος (USB κτλ.): Κανουμε διπλο κλικ στο Μεσα αποθηκευσης και μετα δεξι κλικ στον δισκο που θελουμε να κανουμε την αλλαγη και επιλεγουμε  "Αλλαγη του γραμματος ή της διαδρομης της μοναδας δισκου..."

Βημα 5: Στο παραθυρο που βγαζει παταμε το κουμπι Αλλαγη, διαλεγουμε το γραμμα απο το αναδιπλωμενο μενου και παταμε ΟΚ. Αν βγαλει ενα μηνυμα οτι οι αλλαγες θα ισχυσουν μετα την επανεκκινηση του υπολογιστη παταμε ΟΚ.

Συμβουλη: Μην αλλαζετε το γραμμα του βασικου σας Σκληρου Δισκου και των CD ή DVD ROM σας. Μποορει να προκαλεσουν σοβαρα προβληματα. Αρκεστειτε στην αλλαγη των εξωτερικων σκληρων δισκων και των USB.

Βουαλα, ο δισκος μας ξαναβαφτιστηκε...!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: