Απλες αλλαγες: Κανουμε δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας και επιλεγουμε Ιδιοτητες. Πηγαινουμε μετα στην καρτελα Εμφανιση και αλλαζουμε τις επιλογες. Η πρωτη κινηση αναφερεται στο πως θα φαινονται τα κουμπια και οι διαλογοι. Εδω μας προσφερονται 2 επιλογες. Ειτε να φαινονται με το στυλ των Windows XP ειτε σαν τα αειμνηστα Windows 98. Η δευτερη κινηση τωρα επικεντρωνεται στο χρωμα των παραθυρων, των μενου και ολων των αλλων. Εδω η πληθωρα των επιλογων εξαρταται απο τι στυλ εχουμε θεσει στην προηγουμενη κινηση. Στα Windows XP μπορειτε να διαλεξετε αναμεσα σε Ασημι και Λαδι ενω για την κλασσικη εμφανιση των Windows υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι συνδιασμοι χρωματων. Επιλεγουμε και εδω τι θελουμε και περναμε στην επομενη και τελευταια κινηση των Απλων Αλλαγων. Εδω ειναι πολυ απλα τα πραγματα αφου εχουμε να επιλεξουμε ποσο μεγαλα θελουμε να ειναι τα γραμματα στα μενου, στους τιτλους και λοιπα.
Συνθετες αλλαγες: (Εδω θα χρειαστει μια αριθμηση για να μην μπερδευτειτε). Στην αρχη κανουμε οπως παραπανω δηλαδη Δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας - Ιδιοτητες - καρτελα Εμφανιση και παταμε τωρα το κουμπι Για Προχωρημενους. Και αρχιζουμε τις κινησεις αλλαγης ανοιγοντας το κυλυομενο μενου που υπαρχει (αρχιζοντας απο την αρχη):
α) Ανενεργη τιτλου: Οριζουμε το μεγεθος και την γραμματοσειρα της ανενεργης γραμμης τιτλου. Επισης μπορουμε να επιλεξουμε και τα χρωματα της γραμμης και της γραμματοσειρας.
β) Αντικειμενα 3-Δ: Οριζουμε το χρωμα των κουμπιων (οπως το ΟΚ, ΝΑΙ, ΟΧΙ, μπαρες κυλησης) και το χρωμα των γραμματων αυτων των κουμπιων.
γ) Γραμμη κυλησης: Οριζουμε το πλατος που θελουμε να εχει η γραμμη κυλησης.
δ) Διακενο εικονιδιων (κατακορυφο): Οριζουμε το ποσο θελουμε να απεχουν τα εικονιδια της επιφανειας εργασιας ή των φακελων στην καθετη διασταση.
ε) Διακενο εικονιδιων (οριζοντιο): Οριζουμε το ποσο θελουμε να απεχουν τα εικονιδια της επιφανειας εργασιας ή των φακελων στην οριζοντια διασταση.
στ) Εικονιδιο: Οριζουμε το μεγεθος του καθε εικονιδιου καθως και την γραμματοσειρα του τιτλου του.
ζ) Ενεργη γραμμη τιτλου: Οριζουμε το μεγεθος και την γραμματοσειρα της ενεργης γραμμης τιτλου. Επισης μπορουμε να επιλεξουμε και τα χρωματα της γραμμης και της γραμματοσειρας.
η) Επεξηγηση εργαλειου: Οριζουμε την γραμματοσειρα το χρωμα της και το φοντο του κειμενου που εμφανιζεται οταν βαζουμε το ποντικι πανω απο ενα εργαλειο ή εικονιδιο.
θ) Επιλεγμενα στοιχεια: Οριζουμε το μεγεθος, το χρωμα και την γραμματοσειρα του καθε στοιχειο οταν αυτο ειναι επιλεγμενο.
ι) Επιφανεια εργασιας: Οριζουμε το χρωμα του φοντου της επιφανειας εργασιας (οταν βεβαια δεν την κοσμει καποια φοτογραφια ή εικονα).
ια) Κουμπια με λεζαντα: Οριζουμε το μεγεθος των στειχειων - κουμπιων που περιεχουν λεζαντα.
ιβ) Μενου: Οριζουμε το μεγεθος, το χρωμα και την γραμματοσειρα που θελουμε να εχει το μενου καθε παραθυρου.
ιγ) Παραθυρο: Οριζουμε το φοντο που θελουμε να εχει το παραθυρο μας καθως και το χρωμα του κειμενου, αν περιεχει αυτο το παραθυρο.
ιδ) Παραθυρο μηνυματος: Οριζουμε την γραμματοσειρα και το χρωμα της καθε παραθυρου μηνυματος που εμφανιζεται.
ιε) Πλαισιο ανενεργου παραθυρου: Οριζουμε το μεγεθος και το χρωμα του πλαισιου που θελουμε να εχει καθε ανενεργο παραθυρο απο γυρω του.
ιστ) Πλαισιο ενεργου παραθυρου: Οριζουμε το μεγεθος και το χρωμα του πλαισιου που θελουμε να εχει καθε ενεργο παραθυρο απο γυρω του.
ιζ) Τιτλος παλετας: Οριζουμε το μεγεθος και την γραμματοσειρα του τιτλου καθε παλετας.
ιη) Φοντο εφαρμογων: Οριζουμε το χρωμα του φοντου που θελουμε να εχουν οι εφαρμογες (αυτο κυριως ισχυει για τις εφαρμογες των Windows γιατι οι αλλες εχουν το δικο τους φοντο).
Βουαλα, εχουμε εναν υπολογιστη με την εμφανιση που ταιριαζει σε εμας...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου