Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Αλλαγη Internet IP

Πολλες φορες χρειαζεται να αλλαξουμε το IP Address μας για να εκτελεσουμε στο ιντερνετ καποιες ενεργειες παραπανω απο μια φορα. Ειναι ενα απλο θεμα το οποιο μπορει να λυθει με πολλες επιλογες. Αρχιζουμε:

Επιλογη 1: Ειναι η πιο απλη (καλυτερα πιο "μπακαλικη" επιλογη). Αποθηκευουμε ολες τις εργασιες μας, κλεινουμε ολα τα παραθυρα και κανουμε επανεκκινηση τον υπολογιστη. Η IP σας εχει αλλαξει.

Οι επομενες δυο επιλογες απαιτουν να μην ειστε συνδεμενοι στο ιντερνετ

Επιλογη 2: Αν το modem-router σας εχει διακοπτη, κλειστε τον και ξανανοιξτε τον. Οταν ξανασυνδεθειτε στο ιντερνετ θα εχετε αλλη IP.

Επιλογη 3: Αν το modem-router σας δεν εχει διακοπτη (ή εχει και βαριεστε τωρα να κανετε οτι λεει η επιλογη 2), ανοιξτε το μενου του modem-router  σας. Πατηστε επειτα την επιλογη Reset και η IP σας οταν ξανασυνδεθειτε θα εχει αλλαξει.

Μαθημα: Η δυνατοτητα αλλαγης IP, οταν εχετε συνδεση ADSL, ειναι εξαιτιας των παροχων και του τροπου διανομης IP διευθυνσεων (address). Το modem οταν ειναι ανοιχτο και συνδεεται στο ιντερνετ για πρωτη φορα καταλαμβανει μια IP και την κραταει μεχρι να απενεργοποιηθει ή να επανεκκινησει. Αν τωρα απενεργοποιηθει ή επανεκκινησει το modem, η IP address καταλαμβανεται απο εναν αλλον υπολογιστη που συνδεεται εκεινη την ωρα στο ιντερνετ. Δηλαδη με λιγα λογια η IP address ειναι δυναμικη και οχι στατικη. Αυτο βοηθαει στην καλη κυκλοφορια των δεδομενων, στην καλη διαχειρηση του ιντερνετ απο τους παροχους και φυσικα στις γρηγορες ταχυτητες.

Βουαλα, η IP διευθυνση μας αλλαξε και παμε και για δευτερο download απο το rapidshare!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: