Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Διαγραφη μη εγκυρων αρχειων

Σε αυτο το αρθρο θα προτεινω καποιους τροπους με τους οποιους θα μπορεσετε να διαγραψετε αρχεια που αντιστεκονται "σθεναρα" να διαγραφουν. Υπαρχουν πολλοι και διαφοροι τροποι για αυτο αναλογα βεβαια με την περιπτωση. Παρακατω παραθετονται καποιες βασικες κινησεις που πρεπει να κανουμε και στην συνεχεια θα δωθουν καποιες πιο ειδικες για τα πιο ζορικα αρχειακια.
Βασικες κινησεις (μετα απο καθε μια προσπαθουμε να το διαγραψουμε. Αν τα καταφερουμε καλως, αν οχι παμε στην επομενη κινηση):
α) Κανουμε επανεκκινηση τον υπολογιστη μας.
β) Κανουμε Cut - Paste (Αποκοπη - Επικολληση) το αρχειο στον καδο ανακυκλωσης.
Ειδικες κινησεις (πρεπει να ακολουθησουμε ακριβως τις οδηγιες):
α) Κανουμε Cut - Paste το αρχειο σε μια αδεια δισκετα ή USB και κανουμε διαμορφωση την συσκευη αυτη. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν πρεπει να περιεχει αλλα αρχεια μεσα η δισκετα ή το USB γιατι με την διαμορφωση σβηνονται ολα.
β) Ανοιγουμε την Γραμμη Εντολων και την αφηνουμε ανοιχτη. Κλεινουμε ολα τα προγραμματα που τρεχουν. Υστερα παμε Εναρξη - Εκτελεση - και στο κουτακι γραφουμε taskmgr.exe. Πηγαινουμε στις διεργασιες και τερματιζουμε την διεργασια που ονομαζεται explorer.exe. Κρατωντας το παραθυρο με τις διεργασιες ανοιχτο πηγαινουμε στην ηδη ανοιχτη Γραμμη Εντολων, αλλαζουμε την διευθυνση βαζοντας αυτη στην οποια ειναι το αρχειο που θελουμε να διαγραψουμε. Επειτα γραφουμε DEL - κενο - (ονομα αρχειου). Τελος πηγαινουμε στις Διεργασιες που ειναι ανοιχτες και παμε Αρχειο - Νεα εργασια - και γραφουμε στο κουτακι explorer.exe.
γ) Εναλλακτικη λυση ειναι να κατεβασετε ενα ειδικο προγραμμα απο το ιντερνετ το οποιο να μπορει να διαγραψει το αρχειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: