Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Κουμπι επιφανειας εργασιας στην γρηγορη εκκινηση

Δουλευουμε στον υπολογιστη και ξαφνικα κανουμε μια γκαφα και διαγραφουμε (καταλαθως παντα) το εικονιδιο της εμφανισης της επιφανειας εργασιας. Εκει πανικοβαλλομαστε και ψαχνουμε τροπους να το επαναφερουμε. Αν δε ειμαστε τελειομανεις κανουμε τα αδυνατα δυνατα. Υπαρχουν ομως τροποι για μια ευκολη επαναφορα του στοιχειου αυτου.
Τροπος 1: Πηγαινουμε Εναρξη - Εκτελεση (Start - Run) και πληκτρολογουμε "regsvr32 /n /i:U shell32". Σε λιγα δευτερολεπτα θα παρουσιαστει ενα παραθυρο που θα λεει οτι η διαδικασια πετυχε και θα εμφανιστει το κουμπι της επιφανειας εργασιας στην γραμμη Γρηγορης εκκινησης.

Τροπος 2: Ανοιγουμε το σημειωματαριο και γραφουμε στην πρωτη γραμμη [Shell] Command=2 IconFile=explorer.exe,3 και στην δευτερη γραμμη [Taskbar] Command=ToggleDesktop. Υστερα αποθηκευουμε το αρχειο με το ονομα "Show Desktop.scf" στην επιφανεια εργασιας.(το αρχειο πρεπει να ειναι με επεκταση scf και οχι txt πρεπει να το επιβεβαιωσετε μετα την αποθηκευση και αν η επεκταση ειναι txt πρεπει να την αλλαξετε σε scf). Τελος πηγαινετε το αρχειο αυτο στην Γρηγορη Εκκινηση ειτε σερνοντας το με το ποντικι ειτε μπαινοντας στον φακελο που εχει τα στοιχεια που βρισκονται στην γραμμη γρηγορης εκκινησης ακολουθωντας την διαδρομη
 "Ο Υπολογιστης μου - Τοπικος Δισκος - Documents and Settings - user - Application Data - Microsoft - Internet Explorer - Quick Launch" (πιθανον ο φακελος Application Data να μην εμφανιζεται γιατι ειναι κρυφος. Για να λυσετε αυτο το προβλημα πηγαινουμε Εργαλεια - Επιλογες Φακελων... - Καρτελα Προβολη - Εμφανιση κρυφων αρχειων και φακελων) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: